Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Sočivo sa povrćem

Sočivo sa povrćem

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
5217151
Sočivo sa povrćem
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Odlična janija od sočiva sa puno povrća i bogatog ukusa - jelo za ljubitelje!"

Potrebni sastojci

  • žuto sočivo - 2 šolje
  • pečurke - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • spanać - 150 g, bejbi
  • paprike - 2 komada, crvene
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 4 komada
  • suvo grožđe - 200 g
  • kumin - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • bujon - 1 šolja, od povrća
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • đumbir - 2 kašike, rendani
  • celer - oko 30 g
  • jabukovo sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk, šargarepu, celer, beli luk i pečurke sitno iseckati. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk, beli luk i šargarepu da se prže do zlatno smeđe boje, zatim dodajte pečurke i sirće i pržite još 2-3 minuta.

Povrću dodati sočivo, promešati i još malo pržiti. Zatim dodamo bujon i sitno seckani paradajz, smanjimo vatru i pustimo da se krčka.

Crvenu papriku sitno iseckati, a đumbir narendati na sitno.

Dodajte papriku, đumbir, kumin, biber i so. Promešajte i dinstajte još oko 5 minuta. Posle nekog vremena dodajte suvo grožđe i promešajte.

Dodajte i spanać tako što ćete ga zgnječiti ili iseckati na 2 dela.

Kada vode skoro nestane, sklonite janiju od sočiva sa vatre i vaše jelo je spremno za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: