Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat sa Stefani mlevenim mesom i slaninom u restoranskom stilu

Rolat sa Stefani mlevenim mesom i slaninom u restoranskom stilu

The Fire LionThe Fire Lion
Početnik
21446
Rolat sa Stefani mlevenim mesom i slaninom u restoranskom stilu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Vaš omiljeni rolat Stefani će biti još ukusniji ako dodate i malo slanine u njega. Rezultat će vas oduševiti."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 2 kriške
  • peršun - 3 struka
  • crni biber - 3/4 kašičice
  • so
  • slanina - 375 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • za nadev
  • jaja - 5 komada, skuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite mleveno meso zajedno kriškama hleba poropljenim u hladnoj vodi, naseckanim peršunom, umućenim jajima i naravno, dodajte začine po ukusu. Uvijte ga i stavite u tepsiju podmazanu uljem. Ostavite ga u frižideru na pola sata.

Skuvajte jaja dok ne budu polugotova. Oljuštite ih i ostavite ih sa strane.

Namažite uljem u okruglom kalupu za kolač i njeno dno pokrijte tankim kriškama slanine, gusto poređanim jedna do druge. Na njih sipajte mleveno meso i u njega stavite kuvana jaja. Ostale tanke kriške slanine dodatno uvijte, kako biste pokrili mleveno meso.

Kalup za kolač stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite otprilike 40 minuta. Zatim ga izvadite i ostavite da se ohladi.

Tek nakon toga izvadite rolat Stefani iz kalupa, nasecite ga na komade i servirajte sa garnirungom po izboru - krompir pireom ili svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: