Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini sa kefirom i piskavicom

Slani mafini sa kefirom i piskavicom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Slani mafini sa kefirom i piskavicom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Jedite sa slašću slane mafine sa kefirom i bugarskim lukom svuda i u svako vreme"

Potrebni sastojci

  • kefir - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • so - prstohvat
  • maslac - 30 g
  • ulje - 50 ml
  • bezglutensko brašno - 100 g, koristila sam bezglutenski miks
  • brašno od spelte - 100 g
  • sir - 100 g
  • bugarski luk - 1 kašičica
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i u njega dodajte ulje.

Sipajte kefir u posudu, dodajte ravnu kašičicu sode bikarbone, izmešajte i sačekajte da se aktivira.

Zatim dodajte redolsedom sve ostale gore navedene sastojke.

Brašno iz bezglutenskog miksa možete zameniti kukuruznim.

Rasporedite smesu za slane mafine u kalupe za mafine.

Od ove količine sam napravila 10 komada slanih mafina.

Pospite semenkama i prstohvatom bugarskog luka i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 15-20 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Jedite sa slašću slane mafine sa kefirom i bugarskim lukom svuda i u svako vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: