Način pripreme
Narendajte paradajz i izgnječite beli luk unutra. Izdvojte za posle. Operite meso - i piletinu, i svinjska rebarca. Ocedite dobro od vode.
Zagrejte posudu za pečenje paelje sa maslinovim uljem i zapržite paprike, isečene na lente. Izdvojte i sačuvajte. Stavite meso. Pržite dok ne postane zlatasto.
Zaprženo meso izdvojte sa strane paelje i dodajte u sredinu povrće. Njega pržite dok ne omekša.
Stavite narendan paradajz i promešajte sve zajedno. Nekon nekoliko minuta sipajte vodu. Sačekajte da paelja sa piletinom provri i stavite so i pileći bujon.
Treba da bude slanije jer kad stavite pirinač i on će upiti so. Kuvajte na srednjoj ringli dok meso ne bude gotovo.
Dolijte vodu i sačekajte da provri. Stavite pirinač i šafran. Pirinač nema meru. Stavlja se dok se ne izjednači sa vodom. To je savršena doza.
Promešajte i poređajte paprike u obliku sunca. Smanjite i ostavite na slaboj ringli da s kuva i ostane bez vode.
Gotovu paelju sa piletinom i svinjetinom isključite. Pokrijte poklopcem i ostavite pet minuta. Servirajte toplu u odgovarajućim tanjirima sa parčetom limuna.