Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Paelja»Paelja sa piletinom i svinjetinom

Paelja sa piletinom i svinjetinom

Paelja sa piletinom i svinjetinom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
03/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Meso da tražite u ovoj paelji - ima i pilećeg, i svinjskog, i još drugih ukusnih sastojaka"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g, isečeno
  • svinjska rebra - 6 - 7 komada, mali parčići (isečeni)
  • paprika - 1 komad, crvena
  • miks povrća - 1 pakovanje, zamrznuto (pasulj, boranija i dr.)
  • pirinač
  • so
  • pileći bujon - 1 komad
  • šafran
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte paradajz i izgnječite beli luk unutra. Izdvojte za posle. Operite meso - i piletinu, i svinjska rebarca. Ocedite dobro od vode.

Zagrejte posudu za pečenje paelje sa maslinovim uljem i zapržite paprike, isečene na lente. Izdvojte i sačuvajte. Stavite meso. Pržite dok ne postane zlatasto.

Zaprženo meso izdvojte sa strane paelje i dodajte u sredinu povrće. Njega pržite dok ne omekša.

Stavite narendan paradajz i promešajte sve zajedno. Nekon nekoliko minuta sipajte vodu. Sačekajte da paelja sa piletinom provri i stavite so i pileći bujon.

Treba da bude slanije jer kad stavite pirinač i on će upiti so. Kuvajte na srednjoj ringli dok meso ne bude gotovo.

Dolijte vodu i sačekajte da provri. Stavite pirinač i šafran. Pirinač nema meru. Stavlja se dok se ne izjednači sa vodom. To je savršena doza.

Promešajte i poređajte paprike u obliku sunca. Smanjite i ostavite na slaboj ringli da s kuva i ostane bez vode.

Gotovu paelju sa piletinom i svinjetinom isključite. Pokrijte poklopcem i ostavite pet minuta. Servirajte toplu u odgovarajućim tanjirima sa parčetom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: