Način pripreme
Propržimo sitno naseckane luk i šargarepu. U njih dodajemo mleveno meso i mešamo dok se ne pretvori u mrve.
Dodajemo brašno od vrganja i začina. Dodajemo i bulgur i malo vode da nabubri.
Kada voda ispari, tako dobijenim nadevom punimo svaku papriku i ređamo ih u tepsiju za pečenje.
Dolivamo dva prsta vode, tako da delimično pokrije paprike.
Nakon 40-50 minuta, kada veći deo vode ispari, trebalo bi da je bulgur skuvan, proverite da li je jelo gotovo.
Pomešajte kiselo mleko i brašno i izmešajte da nema grudvica.
Dospite malo vode i ovaj sos za punjene paprike sipajte u tepsiju.
Vratite na još 5-6 minuta dok se brašno ne skuva i dok se sos zapaprike punjene bulgurom i sušenim vrganjima ne zgusti.
Recepata za punjene paprike ima na hiljade, zato svaki put preporupujemo da probate drugačiji recept - dok ne pronađete svoj omiljeni.