Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Paprike punjene bulgurom i sušenim vrganjima

Paprike punjene bulgurom i sušenim vrganjima

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168712
Paprike punjene bulgurom i sušenim vrganjima
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Aroma ovih paprika je unikatna zbog kombinacije sa bulgurom i brašnom od vrganja"

Potrebni sastojci

  • paprike - 8 komada (zelene ili crvene)
  • bulgur - 1 šolja
  • mleveno meso - 300 g
  • divlja nana
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 2 supene kašike
  • brašno od vrganja - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo sitno naseckane luk i šargarepu. U njih dodajemo mleveno meso i mešamo dok se ne pretvori u mrve.

Dodajemo brašno od vrganja i začina. Dodajemo i bulgur i malo vode da nabubri.

Kada voda ispari, tako dobijenim nadevom punimo svaku papriku i ređamo ih u tepsiju za pečenje.

Dolivamo dva prsta vode, tako da delimično pokrije paprike.

Nakon 40-50 minuta, kada veći deo vode ispari, trebalo bi da je bulgur skuvan, proverite da li je jelo gotovo.

Pomešajte kiselo mleko i brašno i izmešajte da nema grudvica.

Dospite malo vode i ovaj sos za punjene paprike sipajte u tepsiju.

Vratite na još 5-6 minuta dok se brašno ne skuva i dok se sos zapaprike punjene bulgurom i sušenim vrganjima ne zgusti.

Recepata za punjene paprike ima na hiljade, zato svaki put preporupujemo da probate drugačiji recept - dok ne pronađete svoj omiljeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: