Način pripreme
1. Crni luk i beli luk se iseku na sitno i izdinstaju u dubokom tiganju sa uljem. Šargarepa se oljušti, isecka se na stino i dodaje se u luk. Zelena paprika se očisti od semenki i seče se na sitno, dodaje se u tiganj.
2. Dodaje se bulgur, soli se prstohvatom soli i zaprži se kratko. Posipa se slatkom i ljutom alevom paprikom, biberom i kuminom.
3. Dodaje se paradajz pire, sipa se vruća voda. Nakon što voda provri dodaje se skuvani pasulj i nana isečena na sitno. Jelo se dinsta, dok bulgur ne upije vodu.
4. Paprike se očiste od semenki (pri čemu im se sačuvaju poklopci) i izbuše se viljuškom. Pune se nadevom, zatvaraju se poklopcima i punjene paprike se ređaju u namazanu posudu za pečenje.
6. Paprike se prelivaju sa 1-2 šolje vruće vode, odozgo se prelivaju mlazom ulja. Ispeku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Posne paprike punjene bulgurom i pasuljem se serviraju sa garnirungom po izboru.
Prijatno!