Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Paprike punjene bulgurom i mlevenim mesom

Paprike punjene bulgurom i mlevenim mesom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Paprike punjene bulgurom i mlevenim mesom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
04/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Direktno iz bakine kuhinje - proveren recept za punjene paprike sa bulgurom i mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 500 g
  • mleveno meso - 1 kg (mešano)
  • crni luk - 4 velike glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • peršun - 1 veza
  • ulje - 80 g
  • aleva paprika
  • čubar
  • biber
  • kumin
  • so
  • paprike - oko 30 g, zelene sveže (srednje veličine)
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bulgur i ostavljamo ga u mlakoj vodi na oko 30 minuta. Ocedimo od vode.

U dubokoj posudi sa mašću propržimo sitno iseckan luk, izrendanu šargarepu i iseckane strukove peršuna. Dodajemo mleveno meso, prethodno pomešano sa malo vode.

Kad počne da se mrvi dodajemo bulgur. Kad se malo proprži začinimo alevom paprikom, biberom, kuminom, čubrom, solju. Na kraju u smesu dodajemo i sitno iseckane listove peršuna i skidamo sa vatrre.

Punimnoprethodno oprane i očišćene paprike. Da nadev ne bi izašao prilikom pečenja, umačemo otvor u brašno i poređamo u pleh.

Sipamo vodu u pleh, pokrivamo aluminijumskom folijom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 250 stepeni.

Nakon oko 40 minuta skidamo foliju da se zapeku.

Možemo servirati sa mlečnim ili bešamel sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: