Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Paprike»Paprike punjene bulgurom i sušenim paradajzom

Paprike punjene bulgurom i sušenim paradajzom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
472902k150
Paprike punjene bulgurom i sušenim paradajzom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 7
21/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Mnogo volimo punjene paprike, a ove su nam favorit sa neponovljivim ukusom i aromatičnom aromom"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 280 g
  • sušeni paradajz - 20 g
  • paprike - 1 kg
  • luk - 120 g
  • šargarepa - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
  • aleva paprika
  • crni biber
  • divlja nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Bulgur se veoma dobro opere i namoči na 30 minuta u vodi.

Sušeni paradajz se opere i namoči u toploj vodi.

Luk i šargarepa se sitno naseckaju i zaprže sa 3 supene kašike maslinovog ulja.

Bulgur se iscedi i dodaje se u luk i šargarepu.

Omekšali sušeni paradajz se seče na srednje komadiće i dodaje se u bulgur.

Dodaje se so, aleva paprika i crni biber, divlja nana i peršun po ukusu.

Dodaju se 2 šolje vode i meša se dok bulgur ne upije vodu, nakon čega se skida sa ringle.

Paprike se operu i očiste. Pune se nadevom.

Punjene paprike se peku na 200 stpeni sa ventilatorom.

Paprike punjene bulgurom i sušenim paradajzom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: