Način pripreme
Za pripremu fila od mesa crni luk iseći na kockice i prodinstati na ulju. Dodati mleveno belo meso i narendanu šargarepu, pa naliti vodu sa se dinsta. Pobiberiti i začiniti po ukusu. Dinstati dok sastojci ne omekšaju, pa prohladiti fil.
Tepsiju podmazati uljem, pa staviti 2-3 kore na dno. Između kora malo poprskati mešavinom ulja i kisele vode.
Na kore naneti trećinu fila od mesa, pa prekriti narednom korom. Poprskati uljem i staviti još jednu koru koju treba premazati sa 3-4 supene kašike ajvara. Prekriti narednom korom i poprskati uljem. Postupak ponoviti još dva puta.
Filovanje završiti sa 2-3 kore, a zatim pitu iseći na kocke.
Umutiti jaja sa jogurtom, posoliti i dodati prašak za pecivo. Pripremljenim prelivom premazati pitu i malo protresti kako bi preliv ušao u svaki propez.
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Pečenu pitu sa belim mesom, šargarepom i ajvarom prekriti krpom, a kada se malo prohladi iseći na kocke i servirati.