Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa nadevom od maka

Kiflice sa nadevom od maka

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Kiflice sa nadevom od maka
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Ove kiflice sa nadevom od maka su ozbiljan konkurent klasičnoj študli sa makom. Probajte i uverićete se."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 200 ml
  • svež kvasac - 20 g
  • voda - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 3 kašike
  • belanca - 1 komad
  • margarin - 70 g
  • brašno - 650 g
  • jaja - 2 komada
  • Za nadev
  • mleko - 100 ml
  • mleveni mak - 100 g
  • šećer - 5 kašika
  • Za premazivanje
  • mleko - 1 kašika
  • žumanca - 1 komad
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

Sjediniti mlaku vodu i mlako mleko, dodati izmrvljen kvasac i šećer, te izmešati. Zatim dodati omekšali margarin, jaja, belance i so. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Ostaviti da odstoji pola sata prekriveno providnom prianjajućom folijom.

Za nadev:

U šerpu usuti mleko, dodati šećer, mak, izmešati i staviti na vatru. Kuvati pet minuta, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Na pobrašnjenu radnu površinu izručiti nadošlo testo, premesiti i podeliti na 2 dela oblikujući jufkice.

Obe jufkice razviti oklagijom u krug. Iseći ih na po osam trouglova za kiflice.

Po kašičicu nadeva od maka stavljati na svaki trougao i urolati.

Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kiflice.

Mleko i žumance razmutiti viljuškom i premazati kiflice.

Peći 30 minuta na 180 stepeni.

Pečene kiflice izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.

Kiflice sa nadevom od maka složiti na tacnu i poslužiti. Po želji posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti