Način pripreme
Praziluk se nasecka na kolutiće, šargarepa se izrenda.
Praziluk, šargarepe i sitno naseckani beli luk se zaprže sa 1/2 maslaca, nakon čega se začinjavaju kuminom, solju i crnim biberom.
Zalivaju se bujonom koji je rastvoren u toploj vodi. Dodaje se i pirinač. Kuva se 5 minuta i dodaje se izrendana jabuka. Kuva se još 5 minuta i ostavlja se da se ohladi.
Ćurka se iznutra premazuje 1/2 maslaca, solju, alevom paprikom i crnim biberom.
Ćurka se puni nadevom.
Kupus se zaprži na ulju, kada je gotov, dodaje se luk, bujon rastvoren u toploj vodi, lovorov list i posipa se alevom paprikom.
Sipa se u tepsiju, odozgo se stavlja punjena ćurka.
Ćurka se peče prekrivena folijom 2 sata na 250 stepeni sa ventilatorom, nakon čega se skida folija i peče se sat vremena na 200 stepeni sa ventilatorom.
Ćurka sa nadevom od jabuke i praziluka je veoma ukusna i ni po čemu se ne odvaja od drugih recepata za pečenu ćurku.