Način pripreme
U veliku posudu sipajte kiselo mleko, dodajte sodu, ulje, prstohvat soli i prstohvat šećera i mešajte dok se mleko ne aktivira.
U delovima dodajte brašno i umesite meko testo koje se ne lepi.
U drugoj posudi narendajte kačkavalj i sir i izmešajte.
Testo podelite na 5 komada, svaki komad razvijte u tanku koru i pospite 1/5 smese od sira i kačkavalja.
Koru uvijte u rolat, uvijte u puža i razvijte ga u krug (15-17 cm).
Pecite na srednje zagrejanom suvom tiganju ili saču 2-3 minute sa jedne strane kao gjuzleme.
Zatim okrenite, premažite maslacem i pecite još 2-3 minute.
Gotove vruće pitice stavljajte jednu na drugu.
Odmah servirajte veoma ukusne pitice sa sodom.
A sutra vam preporučujemo da probate naše rodopske marudnike.