Način pripreme
Peljmeni sa mlevenim mesom mogu da budu zamrznuti, testo bez jaja se ne raspada za vreme kuvanja.
U veliku posudu prosejte brašno sa solju.
Dodajte vruću vodu i ulje.
Počnite da mešate kašikom, a zatim nastavite da mesite rukama.
Umesite meko testo koje se ne lepi.
Uvijte ga u foliju i ostavite da se odmori na 30 minuta.
Pomešajte mleveno meso i veoma sitno naseckan luk, dodajte korijander, so i crni biberpo ukusu i ledenu vodu.
Razvijte testo na nabrašnjenoj radnoj površini u koru i isecite kolutove.
U svaki krug stavite nadev i oblikujte peljmene.
U velikoj šerpi zagrejte vodu, dodajte lovorov list, zrna crnog bibera i so.
U etapama ubacujte peljmene u ključalu vodu i čim isplivaju na površinu, kuvajte 3-5 minuta.