Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Peljmeni sa mlevenim mesom i lukom

Peljmeni sa mlevenim mesom i lukom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Peljmeni sa mlevenim mesom i lukom
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Peljmeni sa mlevenim mesom mogu da budu zamrznuti, testo bez jaja se ne raspada za vreme kuvanja."

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • voda - 350 ml (vruća)
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 supenih kašika
  • mleveno meso - 600 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • korijander - po ukus
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • voda - 4 supene kašike (ledena)
  • lovorov list - 3 komada
  • crni biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Peljmeni sa mlevenim mesom mogu da budu zamrznuti, testo bez jaja se ne raspada za vreme kuvanja.

U veliku posudu prosejte brašno sa solju.

Dodajte vruću vodu i ulje.

Počnite da mešate kašikom, a zatim nastavite da mesite rukama.

Umesite meko testo koje se ne lepi.

Uvijte ga u foliju i ostavite da se odmori na 30 minuta.

Pomešajte mleveno meso i veoma sitno naseckan luk, dodajte korijander, so i crni biberpo ukusu i ledenu vodu.

Razvijte testo na nabrašnjenoj radnoj površini u koru i isecite kolutove.

U svaki krug stavite nadev i oblikujte peljmene.

U velikoj šerpi zagrejte vodu, dodajte lovorov list, zrna crnog bibera i so.

U etapama ubacujte peljmene u ključalu vodu i čim isplivaju na površinu, kuvajte 3-5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: