Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Bećarac sa pirinčem

Bećarac sa pirinčem

IrenaIrena
Početnik
16929631
Bećarac sa pirinčem
Fotografije: Irena
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Malo improvizacije u letnjem jelu koje svi dobro znamo, a nazivaju ga bećarac, bećat paprikaš, sataraš, miš-maš... dodajte svoj naziv i prijatno!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 - 6 kom.
  • paradajz - 5 - 6 kom.
  • crni luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 100 ml
  • pirinač - 100 g
  • začin - po ukusu
  • ulje - prema potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk oljuštiti i iseći na kockice. Ulje zagrejati i staviti luk da se dinsta. Prema potrebi dosipati po malo vode.

Papriku iseći na trakice i dodati luku. Malo propržiti, začiniti po ukusu i doliti vodu da se dinsta.

Preći tupom stranom noža preko paradajza, pa ga oljuštiti i iseći na kockice. Kada je paprika na pola kuvana dodati i paradajz.

Za vreme dok se povrće dinsta skuvati pirinač i procediti ga.

U bećarac dodati sok od paradajza i pred kraj umešati kuvan pirinač.

Bećarac sa pirinčem servirati kao samostalno lagano letnje jelo ili prilog uz pečeno meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: