Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Turske piroške

Turske piroške

ažurirano:
JuliyaJuliya
Guru
5721962k
Turske piroške3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Turske piroške su spremne da se pojedu sa jogurtom."

Potrebni sastojci

  • brašno - 220 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • kravlji maslac - 50 g
  • voda - 100 ml
  • kravlji sir - 200 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • mirođija - 1/2 vezice
  • jaja - 1 komad
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte brašno, so, šećer i prašak za pecivo.

Dodajte istopljeni maslac i vodu i umesite meko i nelepljivo testo.

Pokrijte ga i ostavite sa strane.

Izrendajte sir, dodajte sitno seckani peršun i mirođiju i izmešajte.

U posudici umutite jaje (odvojte 1 supenu kašiku za premazivanje) i dodajte ga u sir.

Testo podelite na 10 lopti.

Razvijte ih u krugove, rasporedite nadev i oblikujte piroške.

Poređajte ih na papir za pečenje, namažite ih jajetom, pospite susamom i pecite turska peciva u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 30 minuta.

Turske piroške su spremne da se pojedu sa jogurtom.

Pogledajte takođe kako da napravite piroške sa sirom ili ukusne ruske piroške.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: