Način pripreme
U pola kilograma telećeg mlevenog mesa stavite jednu glavicu sitno naseckanog crnog luka, čubar, origano i malo senfa.
Umesite mleveno meso i ukoliko izgleda previše suvo, sipajte otprilike 20 ml vode. Ponovo umesite, ostavite mleveno meso u frižider na barem 2-3 sata.
Zatim oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i zapržite u zagrejanoj masnoći.
Za sos za ćuftice šerpici pomešajte dve vrste masnoće i stavite na ringlu da se zagreje.
Sipajte brašno i kada dobije zlatkastu boj , u mlazu i uz nerpestano mešanje sipajte sveže mleko. Sos začinite solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem.
Servirajte teleće ćuftice sa belim sosom. Poslužite i domaći hleb sa kojim ćete umakati.
Teleće ćuftice nemaju premca, samo da znate kako da ih spremite. Probajte i naše druge recepte za teleće ćufte ili ćufte sa paradajz sosom.