Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Teleće ćufte sa belim sosom

Teleće ćufte sa belim sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Teleće ćufte sa belim sosom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Teleće ćufte servirajte sa pripremljenim belim sosom. Poslužite i domaći hleb s kojim ćete umakati. Neodoljivo ukusno."

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • čubar - 1 supena kašika
  • origano - 1 kašičica
  • senf - 1 supena kašika
  • voda - 20 ml
  • brašno - za uvaljati
  • ulje - za prženje
  • Za sos
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 600 ml
  • so
  • crni biber - 1/4 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/6 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U pola kilograma telećeg mlevenog mesa stavite jednu glavicu sitno naseckanog crnog luka, čubar, origano i malo senfa.

Umesite mleveno meso i ukoliko izgleda previše suvo, sipajte otprilike 20 ml vode. Ponovo umesite, ostavite mleveno meso u frižider na barem 2-3 sata.

Zatim oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i zapržite u zagrejanoj masnoći.

Za sos za ćuftice šerpici pomešajte dve vrste masnoće i stavite na ringlu da se zagreje.

Sipajte brašno i kada dobije zlatkastu boj , u mlazu i uz nerpestano mešanje sipajte sveže mleko. Sos začinite solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem.

Servirajte teleće ćuftice sa belim sosom. Poslužite i domaći hleb sa kojim ćete umakati.

Teleće ćuftice nemaju premca, samo da znate kako da ih spremite. Probajte i naše druge recepte za teleće ćufte ili ćufte sa paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: