Način pripreme
U sastojcima sam navela gramažu tikvica nakon što su već izrendane i oceđene od vode.
Uzmite dve, tri tikvice, izrendajte ih na krupno rende, posolit eih i ostavite ih da se ocede od vode.
Zatim, kada ćete stavljati i ostale sastojke, dodatno rukama ocedite od vode.
Pomešajte sve sastojke zajedno sa tikvicama i dobro izmešajte.
Zagrejte tiganj za palačinke na srednjem stepenu i pomoću supene kašike ili one za sladoled stavljajte smesu u prethodno podmazan tiganj maslinovim uljem.
Lepo izravnajte i pecite tiganjice od tikvica po nekoliko minuta sa svake strane.
Za sos u posudu stavite skyr, može i kiselo mleko, dodajte sitno naseckane čenove belog luka, so i maslinovo ulje i dobro izmešajte.
Pposlužite dok su tople, zato što kada ih izlomite kačkavalj će se razvlačiti u niti. Neka vam je ukusno!
Ako volite ćuftice od tikvica i ova varijacija tiganjica će vam se dopasti.