Način pripreme
Za smesu:
Karamele staviti u šerpu, dodati vodu i otopiti na pari. Zatim dodati vanilin šećer, margarin, mleko, belu čokoladu i mešati dok se svi sastojci ne otope i ne sjedine.
Šerpu skloniti sa vatre te u smesu dodati mlevenu plazmu, izmešati i preručiti u plastičnu činiju, kako bi se smesa brže ohladila.
Od ohlađene smese uzimati po malo, dlanovima oblikovati kuglice, složiti na tacnu i ostaviti da odstoje dva sata u frižideru.
Za čokoladnu glazuru:
U šerpu staviti čokoladu za kuvanje koju ste polomili na kockice, dodati ulje te otopiti na pari.
Na tacnu staviti pek-papir. U pripremljenu čokoladnu glazuru valjati kuglice, ređati na pek-papir i ostaviti da se glazura stegne. Deo kuglica uvaljati u mlevenu plazmu.
Kuglice sa lešnik karamelama složiti na tacnu i poslužiti.
Napomena: Za glazuru, umesto crne čokolade možete koristiti belu čokoladu. Takođe, pripremljene kuglice možete valjati u kokos ili mlevene orahe. Za koju god varijantu da se odlučite dobićete veoma ukusne kuglice, koje se brzo pripremaju.
Probajte.Prijatno!