Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Plakija od pasulja sa krompirom i mesom divlje svinje u rerni

Plakija od pasulja sa krompirom i mesom divlje svinje u rerni

Eustinian YasenovEustinian Yasenov
Početnik
6358
Plakija od pasulja sa krompirom i mesom divlje svinje u rerni
Fotografije: Eustinian Yasenov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Plakija od pasulja sa krompirom i divljom svinjom u rerni - zaista muško jelo"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 velika glavica
  • paprike - 1 komad, crvena, velika
  • paradajz - 2 komad, a ili konzerva paradajza u kockicama, 400 g
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje
  • aleva paprika
  • crni biber
  • čubar
  • divlja nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se potopi prethodno veče i pre kuvanja se dobro opere.

Pasulj se stavlja u šerpi i kada uzavri, menja se voda (ja uvek menjam dve vode). Nakon druge vode, kada uzavri, smanjujem ringlu i ostavljam da ga fino uzavri.

Kada je gotov, skida se sa vatre i počinje da se priprema povrće - u tiganj sa dubokim dnom se sipa ulja i zatim se stavljaju očišćeni, oprani i naseckani luk, šargarepe i paprika.

Zaprži se i zatim se stavlja naseckan ili narendan paradajz (ili konzerva paradajza u kockicama). Kada voda malo ispari i povrće omekša, skida se sa vatre.

I prelazi se na krompir - opere se, oguli i seče na komade srednje veličine. Uzima se velika tepsija, premazuje se uljem i stavlja se krompir, zatim se dodaje pasulj zajedno sa malim delom neuzavrele vode.

Na kraju se dodaje zaprženo povrće, začini i dobro se izmeša. Peče se u prethodno azgrejanoj rerni na 200-220 stepeni sa folijom otprilike 40-50 minuta.

Nakon toga se skida folija i dodaje se meso iz tegle (ja sam pravila sa mesom divlje svinje, ali može sa bilo kojim).

Dobro se izmeša da se dobro rasporedi i vraća se u rernu na još 10 - 15 minuta.

Po želji može da se doda mladi luk ili peršun kada isključite rernu.

Plakija od pasulja sa krompirom i mesom divlje svinje u rerni je gotova čim krompir omekša.

Pasulj se izuzetno ukusan ako je pravilno spremljen. Zato preporučujemo da probate naše recepte za pasulj u rerni i pasulj u glinenom loncu - to je ljubav na prvi pogled.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: