Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Čorba od pasulja sa spanaćem i limunom

Čorba od pasulja sa spanaćem i limunom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131861k
Čorba od pasulja sa spanaćem i limunom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Čorba od pasulja za zdravlje i dugovečnost - sa spanaćem i limunom"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 2 šolje, suv
  • krompir - 3 komada
  • luk - 1/2 glavice, ili 1 struk praziluka
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 6 čenova
  • ulje - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • parmezan - 2 supene kašike
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • senf - 1 kašičica
  • bujon od povrća - 2 kockice
  • lovorov list - 2 komada
  • spanać - 50 g
  • limun - 1 komad
  • mirođija - 1/3 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi prethodno veče.

Luk, paprika i šargarepa se naseckaju na sitne kockice, krompir - na krupnije kockice, a beli luk - sitno. Zapržavaju se u zagrejanom ulju sa prstohvatom soli. Dodaje se i beli luk sa alevom paprikom.

Zatim se dodaje parmezan, majčina dušica, senf i dobro se izmeša. Slede krompir i pasulj sa kockicama bujona od povrća i lovorov list. Sipa se 6 šolja vode.

Kada voda uzavri, smanjuje se na slabu vatru i ostavlja se da se krčka 15-20 minuta dok krompir i pasulj ne omekšaju.

Kada je ukusna čorba od pasulja gotova, mali deo nje se pasira. Dodaje se opran i naseckan soanać, naseckana mirođija i limunov sok.

Začinjava se solju i crnim biberom po ukusu. Ostavlja se na još nekoliko minuta na ringli, može i već na isključenoj dok ne omekša i spanać u čorbi od pasulja sa spanaćem ili limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: