Način pripreme
Pasulj se natopi prethodno veče.
Luk, paprika i šargarepa se naseckaju na sitne kockice, krompir - na krupnije kockice, a beli luk - sitno. Zapržavaju se u zagrejanom ulju sa prstohvatom soli. Dodaje se i beli luk sa alevom paprikom.
Zatim se dodaje parmezan, majčina dušica, senf i dobro se izmeša. Slede krompir i pasulj sa kockicama bujona od povrća i lovorov list. Sipa se 6 šolja vode.
Kada voda uzavri, smanjuje se na slabu vatru i ostavlja se da se krčka 15-20 minuta dok krompir i pasulj ne omekšaju.
Kada je ukusna čorba od pasulja gotova, mali deo nje se pasira. Dodaje se opran i naseckan soanać, naseckana mirođija i limunov sok.
Začinjava se solju i crnim biberom po ukusu. Ostavlja se na još nekoliko minuta na ringli, može i već na isključenoj dok ne omekša i spanać u čorbi od pasulja sa spanaćem ili limunom.