Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Gusta janija od pasulja ili sočiva

Gusta janija od pasulja ili sočiva

Gusta janija od pasulja ili sočiva
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Gusta janija od pasulja ili sočiva - ukusna, zasitna i bogata povrćem."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja
  • sočivo - 1 šolja
  • luk - 1 komad
  • paprike - 1/2 komada, crvena i zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • pasta - taljatele ili druga
  • so
  • crni biber
  • kurkuma
  • divlja nana
  • selen
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • Za zapršku
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Namočite pasulj za janiju uveče. Ujutru ga dobro operite i stavite u ekspres lonac. Sipajte vodu i kuvajte 20 minuta. Isključite, prospite vodu i operite ga.

Ponovo ga stavite u šerpu, ali ovog puta dodajte sočivo. Zatvorite i kuvajte 10 minuta.

Ogulit ei naseckajte povrće. Sitno ga naseckajte. Stavite ga u šerpu. Zatvorite i kuvajte 10 minuta. Ispustite paru i otvorite. Stavite taljatele, začine i paradajz pire. Ponovo zatvorite i kuvajte još 10 minuta.

Za to vreme napravite zapršku.

U tiganj stavite malo maslinovog ulja i dodajte alevu papriku, a nakon nekoliko minuta i brašno. Stavite zapršku u pasulj uz neprestano mešanje. Kuvajte 1-2 minute i isključite.

Ova ideja za gustu janiju od pasulja ili sočiva je veoma ukusna i zasitna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: