Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Vegetarijansko jelo iz nekoliko delova sa mlečnim dresingom

Vegetarijansko jelo iz nekoliko delova sa mlečnim dresingom

ažurirano:
Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Vegetarijansko jelo iz nekoliko delova sa mlečnim dresingom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Prilikom serviranja u duboki tanjir se stavlja svaka komponentna - kinoa, leblebija sa paradajzom, sočivo sa tofu sirom, i odozgo se završi mlečnim dresingom."

Potrebni sastojci

  • kinoa - 1 šolja
  • vegeta - 1/2 kašičice
  • Leblebija
  • leblebija - 2 konzerve
  • čeri paradajz - 200 g
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • so i crni biber
  • peršun
  • Sočivo sa tofu sirom
  • sočivo - 1/2 šolje, namočeno
  • tofu sir - 200 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • limun - 1 supena kašika
  • origano - 1 supena kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • crni biber
  • hranljivi kvasac - 2 supene kašike
  • krastavac - 1/2 komada
  • crveni luk - 1 mali komad
  • zeleniš - peršun, mirođija, menta
  • Balzamiko dresing
  • balzamiko sirće - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • senf - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • crni biber
  • Mlečni dresing
  • kiselo mleko - 8 - 10 supenih kašika
  • tahini - 1 supena kašika
  • limun - 1/2 komada
  • pasta od belog luka - 1 supena kašika (opcije: sos od belog luka, beli luk u prahu, naseckani beli luk)
  • mirođija - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Kinoa se opere i kuva u 2 šolje vode sa vegetom tako što se, nakon što provri, ostavlja poklopljena na isključenoj ringli 15 minuta - za to vreme će upiti vodu.

Za leblebiju crveni luk se sitno isecka, a beli luk se usitnjava. Na zagrejanom ulju se zaprži luk sa prstohvatom soli. Ubrzo nakon toga se dodaje beli luk, a nakon njega čeri paradajz i dimljena aleva paprika. Zapržavaju se nekoliko minuta dok ne počnu da mekšaju. Zatim se dodaje paradajz pire i leblebija zajedno sa vodom iz jedne konzerve. Ostavlja se na još 5-7 minuta. Ukoliko je veoma tečno, može da se doda 1-2 kašičice kukuruznog skroba direktno u tečnost uz brzo mešanje. Začinjava se solju i crnim biberom po ukusu i sa malo naseckanog prešuna.

Priprema se marinada za tofu sir od maslinovog ulja, sveže ceđenog limunovog soka, origana, soli, crnog bibera i hranljivog kvasca. Dobro se izmeša i njime se zaliva tofu sir naseckan na kockice. Stavlja se u frižider.

Za to vreme se kuva sočivo i ostavlja se malo da se ohladi.

Krastavac se nasecka na kockice, luk - sitno, a zeleniš se usitnjava. Priprema se balzamiko dresing.

Kada je sočivo gotovo, u njega se dodaje krastavac, luk, beli luk, zeleniš, oceđen marinirani tofu sir i zaliva se balzamiko dresingom. Dobro se izmeša i ostavlja se sa strane.

Na kraju se pravi mlečni dresing, tako što se kiselo mleko dobro promeša sa tahinijem, sveže ceđenim limunovim sokom, belim lukom u prahu i naseckanom mirođijom.

Prilikom serviranja vegetarijanskog jela, u duboki tanjir se stavlja svaka komponentna - kinoa, leblebija sa paradajzom, sočivo sa tofu sirom, i odozgo se završi mlečnim dresingom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: