Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za špagete»Bolonjeze sos u multikukeru

Bolonjeze sos u multikukeru

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8893213k
Bolonjeze sos u multikukeru
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Bolonjeze sos u multikukeru - brz, jednostavan i ukusan. Savršen za bilo koji oblik paste."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • mleveno meso - 300 g
  • crveno vino - 100 ml
  • konzervirani paradajz - 300 g, u kockicama
  • so
  • crni biber - 1/4 kašičice
  • suvi origano - 1 kašičica
  • suvi bosiljak - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Bolonjeze sos u multikukeru - brz, jednostavan i ukusan. Savršen za bilo koji oblik paste.

U multikukeru zagrevamo ulje na programu za prženje. Zatim dodajemo prethodno sitno naseckan luk, beli luk i šargarepu. Mešamo i kuvamo otprilike 3 minute.

Zatim dodajemo mleveno meso i mešamo nekoliko puta dok se ne izmrvi i dok ne pobeli.

Dodajemo crveno vino i sačekamo 2-3 minute, nakon čega dodajemo konzervirani paradajz, so po ukusu, crni biber, suvi origano i bosiljak. Oni su tipični za Bolonjeze sos.

Zatvaramo uređaj i uključujemo ga na 20 minuta na program Stew. Kada isteče vreme, puštamo paru i otvaamo uređaj. Naš sos za špagete je spreman za konzumaciju.

Sa gotovim Bolonjeze sosom možete napraviti špagete Bolonjeze ili lazanju Bolonjeze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: