Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjska kolenica bez kostiju sa kiselim kupusom i pirinčem

Svinjska kolenica bez kostiju sa kiselim kupusom i pirinčem

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjska kolenica bez kostiju sa kiselim kupusom i pirinčem
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Najukusnija svinjetina sa kiselim kupusom je ovo - kolenica bez kostiju sa kiselim kupusom i kuminom."

Potrebni sastojci

  • kolenica - oko 1 kg, bez kostiju
  • pirinač - 1 šolja
  • kiseli kupus - oko 1 kg
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 1 komad
  • biber - 1 kašičica (mleveni)
  • kumin - 1 kašičica (mleveni)
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • sok od kupusa - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • ljuta aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso kolenice, isečeno na porcije, se malo proprži na ulju, izvadi se iz tiganja i u istoj masnoći, proprži se sitno iseckani mladi luk, šargarepa, oprani pirinač i kada pirinač postane providan, dodaje se aleva paprika i dve šolje vode.

Promešajte i ostavite dok se voda ne adsorbuje. Pospite obilno biberom i kimom i prebacite u nauljenu tepsiju.

U isti tiganj dodajte još malo ulja i kratko propržite seckani kiseli kupus.

Dodati sok od kupusa, promešati i prebaciti u tepsiju, ponovo sve izmešati, posuti sa malo bibera i kumina i ulja.

Na kraju se u smesi prave gnezda i u njih se stavljaju komadići pržene svinjetine.

Pecite u umerenoj rerni (180-200 stepeni) 35-40 minuta dok ne bude gotovo.

Svinjska kolenica bez kostiju sa kiselim kupusom i pirinčem je spremna.

Pogledajte naše druge ukusne predloge za svinjetinu sa kiselim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: