Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska kolenica sa svežim kupusom

Svinjska kolenica sa svežim kupusom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Svinjska kolenica sa svežim kupusom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Krta kolenica sa kupusom - toliko je ukusno, da nam dođe da napišemo pesmu o njoj"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komada, srednja glavica
  • svinjska kolenica - 1 komad
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • paprike - 1 komada, pečena
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • biber
  • peršun
  • ulje - 50 - 60 ml
  • so
  • mirođija - 1 supena kašika, semenka
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite kolenicu. izdinstajte ga sa svih strana i izvadite.

U istoj masnoći izdinstajte šargarepu, papriku i luk. Kad malo omekšaju, dodajte isečen kupus.

Promešajte pažljivo i dinstajte, dok kupus ne omekša.

Dodajte sve začine, bez peršuna. U veliki pleh stavite kolenicu, a oko nje poređajte kupus. Pospite sitno iseckanim paradajzom i peršunom.

Prelijte sa oko 250 ml vrele vode i uvijte u foliju. Pecite oko 1 sat oko 220 stepeni. Nakon toga skinite foliju i zapecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: