Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od paradajza»Klasična francuska čorba od paradajza

Klasična francuska čorba od paradajza

ZoriZori
Guru
8872835k
Klasična francuska čorba od paradajza
Fotografije: Zori
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Prava klasika francuske kuhinje - paradajz krem čorba sa belim lukom i prepečenom hlebom."

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/2 veze
  • lovorov list - 2 lista
  • majčina dušica - nekoliko strukova
  • maslac - 2 supene kašike
  • beli biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i beli luk oljuštimo i sitno iseckamo. Dinstamo dok ne omekša u maslinovom ulju.

Paradajz operemo, oljuštimo i izrendamo sitno. Dodajemo u luk. Nakon 7-8 minuta dodajemo 2 litra vode, stavljamo u šerpu vezu strukova peršuna, majčine dušice i lovorovog lista.

Paradajz čorbu začinimo solju, belim biberom po ukusu.

Kuvamo na tihoj vatri oko sat vremena, nakon toga skidamo buket i pasiramo. Dodajemo maslac i promešamo.

Hleb sečemo na kriške i pečemo u tosteru, nakon toga natrljamo čenovima belog luka i serviramo sa čorbom.

Klasična francuska paradajz čorba je gotova.

Ako se i vama dopada francuska kuhinja, probajte obavezno i recepte za francuski ratatuj, francuski krem brule ili tart taten.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: