Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od luka»Klasična francuska čorba od luka

Klasična francuska čorba od luka

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Klasična francuska čorba od luka
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Božanstven miris i jedinstven ukus - to nije prosto supa od luka, to je prava Hrana za dušu"

Potrebni sastojci

  • za čorbu
  • luk - 4 - 5 glavica
  • majčina dušica - 10 g
  • lovorov list - 10 g
  • muskatni oraščić - 5 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • teleći bujon - 500 ml
  • brašno - 100 g
  • konjak - 50 ml
  • crveno vino - 100 ml
  • maslac - 150 g
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • ulje
  • za bruskete
  • sir bri - 150 g
  • francuski hleb - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk an kriške. Ugrejte maslac u posudi i nekoliko kapljica ulja. Dodajte luk i mešajte. Začinite majčinom dušicom, muskatnim oraščićem, lovorovim listom i dva prstohvata soli. Natavite da mešate.

Dodajte braon šećer da se luk karamelizuje.

Nakon toga sipajte 50 ml konjaka i sačekajte da alkohol ispari. Dodajte i crveno vino. Nakon što alkohol ispari dodajte brašno postepeno.

Na kraju sipajte teleći bujon, smanjite vatru i ostavite čorbu da vri 10-15 minuta.

Za bruskete

Isecite francuski hleb i stavite parče bri sira na svaku krišku. Pecite nekoliko minuta na 180 stepeni dok se sir ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: