Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od luka»Klasična francuska supa od luka

Klasična francuska supa od luka

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Klasična francuska supa od luka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Ukus ove klasične supe odvešće vas pravo u sunčanu Francusku"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 pakovanje
  • crni luk - 4 velike glavice
  • belo vino - 1 šoljica, suvo
  • pileći bujon - 4 šolje
  • teleći bujon - 4 šolje
  • beli luk - 2 čena
  • sos vorčester
  • ementaler sir - 250 g
  • baget - francuski hleb
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na slaboj vatri otopite maslac u posudi. Dodajte luk, nasečen na rebarca i prodinstajte ga oko 30 minuta.

Stavite posudu u rernu za lagano otvorenim poklopcem. Smanjite temperaturu rerne na 150 i pecite oko sat, uz povremeno mešanje, kako ne bi zagorelo. Gotov luk treba da ima boju karamela.

Ponovo stavite posudu na umerenu vatru i prelijte luk vinom. Kada vino ispari, dodajte bujone, sos i beli luk i kuvajte još 40 minuta.

Francuski hleb nasecite na kriške i premažite ih maslacem, a zatim ih zapecite na roštilju.

Poslužite supu u tanjir, stavite parče francuskog hleba i pospite ementaler sirom. Pažljivo zapecite u rerni sve, da se sir istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: