Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa pirinčem i bukovačom

Pileći bataci sa pirinčem i bukovačom

ZoriZori
Guru
8932865k
Pileći bataci sa pirinčem i bukovačom
Fotografije: Zori
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Poželeli ste nešto veoma ukusno za ručak - evo ga - pileći bataci sa pirinčem i bukovačom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 600 g, samo bataci
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 6 kašika
  • maslac - 2 kašike
  • bukovača - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • pileći bujon - 3 šolje
  • peršun - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se operu i osuše. Začine se solju, biberom i alevom paprikom.

Pirinač se opere i potopi u hladnu vodu.

Bukovača se ispere hladnom vodom i iseče na trake. Drške se uklanjaju. Ako je bukovača domaća, možete ga samo očistiti četkom bez pranja.

Luk, beli luk i šargarepa se oljušte i iseckaju.

U tiganju zagrejte ulje i maslac i u njemu na umerenoj temperaturi kratko propržite pileće batake, tek toliko da se zapečate sa svih strana i porumene.

Izvadite ih i u istu masnoću stavite luk, beli luk i šargarepu. Dinstaju se dok ne omekšaju. Dodajte pečurke. Posle nekoliko minuta dodajte oceđeni pirinač. Snažno promešajte i nakon još nekoliko minuta sipajte vrući pileći bujon.

Dodati začine po ukusu - so, biber i seckani peršun i ostaviti na umerenoj vatri dok pirinač ne upije deo bujona.

Zatim se jelo prebacuje u tepsiju u kojoj će se peći pileći bataci sa pirinčem.

Odozgo se dodaju pileći bataci, tepsija se pokrije aluminijumskom folijom i pirinač sa pečurkama se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov (oko 50 minuta).

Pileće batake sa pirinčem i bukovačom izvadite iz rerne i ostavite poklopljene još 15 minuta folijom da pirinač ostane sočan.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: