Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Mamin sveži kupus

Mamin sveži kupus

ZoriZori
Guru
8932865k
Mamin sveži kupus
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako volite kupus, ovo ukusno jelo treba obavezno da probate!"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 srednja glavica
  • ulje - 6 - 7 supenih kašika
  • korijander - 1/2 kašičice, semenke
  • mirođija - 1/2 kašičice, semenke
  • crni luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 komoad
  • paradajz - 4 - 5 komada, roze, zreo
  • lovorov list - 1 komad
  • ljute paprike - 1 - 2 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • aleva paprika - 1/4 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičcie
  • sok od limuna - 1 - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus očistimo od spoljašnjih listova, operemo i isečemo krupnioje. Posipamo sa malo soli i izgnječimo rukama.

Luk sitno iseckamo, šargarepu na kockice.

Ulje ugrevamo u šerpi sa debelim dnom i u njega stavljamo semenke korijandera i mirođije. Čim počnu da puštaju arome, dodajemo luk i pržimo dok ne omekša.

Dodajemo izgnječeni kupus postepeno, mešamo s vremena na vreme.

Naon što dodamo sav kupus, šerpu poklopimo, temperaturu smanjujemo i ostavljamo da se dinsta. S vremena na vreme skidamo poklopac i mešamo. Ako je potrebno dodajemo i malo vode, zavisi od kupusa.

Nakon 20 minuta dodajemo alevu papriku, so po ukusu, beli luk isečen na kriške, oljuštene i isečene komade paradajza, šargarepu, ljute paprike očišćene od semenki i lovorov list.

Ostavljamo da se kuva dok ne bude gotovo. Deset minuta pre nego što bude gotovo, dodajemo mleveni biber i kumin, sok od limuna po ukusu.

Po želji prilikom serviranja možemo posuti sitno iseckanom svežom mirođijom.

Mamin sveži kupus je gotov.

Ako vam se recept dopada, probajte i predloge za kupus iz rerne ili klasični kupus sa svinjetinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: