Način pripreme
Pečurke sunčanice su sveže ubrane, očistimo sa gornje strane klobuka suvom četkom, otresemo malo, odvojimo koren i poređamo sa klobucima na gore u dva pleha, namažemo sa malo maslaca.
Preostali maslac, sobne temperature, da bi moglo da se lakše radi sa njim, umutimo sa malo soli, bibera i izgnječenim čenovima belog luka.
Ovako pripremljeni maslac rasporedimo preko sunčanica, posipamo sa malo soli i sveže samlevenim biberom, pečemo u rerni (180 stepeni) oko 10-15 minuta, sa rešetkom na sredini i uključenim ventilatorom. Treba da dobiju braonkastu boju i da zamirišu na prepečeni maslac.
Dok su još tople pečurke, prebacujemo ih na tanjire za serviranje, prelivamo sa malo jabukovog sirćeta, serviramo sa krugovima crnog luka i strukovima aromatične mirođije.
Izuzetno ukusno predjelo ili meze... probajte i procenite!
Prijatno i živali!
Predjelo od sveže ubranih pečuraka sunčanica je gotovo.
Ako ti se dopada recept, probaj i naše druge predloge za pohovane pečurke i pečurke u maslacu.