Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Predjelo od sveže ubranih pečuraka sunčanica

Predjelo od sveže ubranih pečuraka sunčanica

ZoriZori
Guru
8932865k
Predjelo od sveže ubranih pečuraka sunčanica7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Samo za poznavaoce - predjelo od sveže ubranih pečuraka sunčanica"

Potrebni sastojci

  • sunčanice - oko 25 g, sveže ubrane gljive
  • maslac - 100 g
  • biber
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 2 glavice
  • jabukovo sirće
  • mirođija - 1/2 veze
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke sunčanice su sveže ubrane, očistimo sa gornje strane klobuka suvom četkom, otresemo malo, odvojimo koren i poređamo sa klobucima na gore u dva pleha, namažemo sa malo maslaca.

Preostali maslac, sobne temperature, da bi moglo da se lakše radi sa njim, umutimo sa malo soli, bibera i izgnječenim čenovima belog luka.

Ovako pripremljeni maslac rasporedimo preko sunčanica, posipamo sa malo soli i sveže samlevenim biberom, pečemo u rerni (180 stepeni) oko 10-15 minuta, sa rešetkom na sredini i uključenim ventilatorom. Treba da dobiju braonkastu boju i da zamirišu na prepečeni maslac.

Dok su još tople pečurke, prebacujemo ih na tanjire za serviranje, prelivamo sa malo jabukovog sirćeta, serviramo sa krugovima crnog luka i strukovima aromatične mirođije.

Izuzetno ukusno predjelo ili meze... probajte i procenite!

Prijatno i živali!

Predjelo od sveže ubranih pečuraka sunčanica je gotovo.

Ako ti se dopada recept, probaj i naše druge predloge za pohovane pečurke i pečurke u maslacu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: