Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Boršč»Ukusna boršč čorba

Ukusna boršč čorba

ZoriZori
Guru
8932865k
Ukusna boršč čorba
Fotografije: Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Imaš cveklu pri ruci i pitaš se šta da napraviš? Probaj ovu božanstvenu boršč čorbu"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • paškanat - 1 mali koren
  • krompir - 2 komada
  • kupus - 1/4 glavice
  • celer - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 3 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • bujon od povrća - 1.5 l
  • limun - sok od 1/2 komada
  • mirođija - 1/2 vezice
  • lovorov list - 2 komada
  • so - po ukusu
  • kisela pavlaka - za ukrašavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepa, celer i paškanat se očiste i sitno naseckaju. Zaprže se u šerpi sa zagrejanim maslacem na otprilike 5 - 6 minuta.

Dodaju se cvekla i krompir, oljušteni i naseckani na kockice, i sitno seckani beli luk.

Sipa se bujon od povrća koji treba da prekrije povrće, ubacuju se lovorovi listovi i dodaje se sok 1/2 limuna i so po ukusu.

Supa se ostavlja da se krčka na umerenoj temperaturi pod poklopcem na otprilike pola sata.

Zatim se dodaje krupno seckan kupus i supa se ostavlja da malo vri još 15 minuta.

Boršč se servira ukrašen kiselom pavlakom i posut sitno naseckanom mirođijom.

Ukusna Boršč čorba je gotova.

Sa cveklom možete napraviti i sjajnu vitaminsku salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: