Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Ukusna čorba od oslića

Ukusna čorba od oslića

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ukusna čorba od oslića
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Za radni dan i praznik, čak i za Nikoljdan - ukusna čorba od oslića"

Potrebni sastojci

  • oslić - 650 g, cela riba
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • špargla - 5 struka, zeleni
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paradajz sos - 3 kašike
  • bela repa - 60 g
  • maslinovo ulje - 60 - 70 ml
  • so - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
  • divlji luk - nekoliko strukova
  • za bujon
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 2 sruka
  • bela repa - 60 g
  • đumbir - 30 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite ribu i odvojte filete. Glavu i kosti stavite u šerpu zajedno sa svim sastojcima za bujon - oljušteno povrće i prepolovljeno na pola (đumbir možete i da ne ljuštite). Prelijte sa dosta vode, tako da ih prekriva dva-tri prsta. Kuvajte 30 minuta na umerenoj vatri i procedite bujon. Vratite ga u isti šerpu i održavajte toplim na minimalnoj temperaturi ringle.

2. Iseckajte jednu šargarapu, celer i repu. Špargle očistite od tvrdih krajeva i krhki deo takođe isecite na parčiće. Izdinstajte ih u maslinovom ulju dok napola ne omekšaju i dodajte paradajz sos i beli luk - narendan. Kuvajte kratko i sipajte u vreli bujon. Kuvajte oko 15 minuta.

3. Riblje filete potopite na 1-2 minuta u vrelu supu i izvadite. To radimo da može lako da se odvoji koža od njih.

4. Odvojte meso i iskidajte ga na ralativno krupne parčiće, a nakon toga dodajte u jelo i kuvajte još 4-5 minuta. Bela riba ima potrebu za veoma malom termičkom obradom.

5. Začinite belim biberom, iseckanim divljim lukom i sa još soli po ukusu i čorbica je gotova.

Pri serviranju pospite sa još iseckanih strukova krhkog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: