Način pripreme
1. Očistite ribu i odvojte filete. Glavu i kosti stavite u šerpu zajedno sa svim sastojcima za bujon - oljušteno povrće i prepolovljeno na pola (đumbir možete i da ne ljuštite). Prelijte sa dosta vode, tako da ih prekriva dva-tri prsta. Kuvajte 30 minuta na umerenoj vatri i procedite bujon. Vratite ga u isti šerpu i održavajte toplim na minimalnoj temperaturi ringle.
2. Iseckajte jednu šargarapu, celer i repu. Špargle očistite od tvrdih krajeva i krhki deo takođe isecite na parčiće. Izdinstajte ih u maslinovom ulju dok napola ne omekšaju i dodajte paradajz sos i beli luk - narendan. Kuvajte kratko i sipajte u vreli bujon. Kuvajte oko 15 minuta.
3. Riblje filete potopite na 1-2 minuta u vrelu supu i izvadite. To radimo da može lako da se odvoji koža od njih.
4. Odvojte meso i iskidajte ga na ralativno krupne parčiće, a nakon toga dodajte u jelo i kuvajte još 4-5 minuta. Bela riba ima potrebu za veoma malom termičkom obradom.
5. Začinite belim biberom, iseckanim divljim lukom i sa još soli po ukusu i čorbica je gotova.
Pri serviranju pospite sa još iseckanih strukova krhkog luka.
Prijatno!