Način pripreme
Operemo i skuvamo jagnjeću glavu u ekspres loncu oko 20 minuta. Nakon toga je odvojimo od kostiju i sečemo meso, tako da odgovara za jagnjeću čorbu. Procedimo bujon.
Sipamo bujon u odgovarajuću šerpu i dodajemo vodu dok ne bude dovoljna količina, dodajemo isečen luk u nju.
Kada čorba provri dodajemo meso i ostavljamo da vri oko 10 minuta.
Na kraju dodajemo očišćen i opran pirinač i dodajemo i njega u čorbu. Gotova je kad je pirinač skuvan. Začinjavamo solju i biberom sklanjamo sa ringle.
Operemo selen i nanu i isečemo i stavljamo u jagnjeću čorbu.
Ostavljamo je da se ohladi i pripremamo zapršku, muteći žičanom mutilicom jaje i kiselo mleko i dodajemo im jednu kutlaču tople čorbe, mešamo energično i posle još jednu kutlaču čorbe i na kraju pripremljenu zapršku sipamo u šerpu sa čorbom i mešamo dobro.
Nek vam je slatko!