Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Janija»Teleći paprikaš sa lukom

Teleći paprikaš sa lukom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Teleći paprikaš sa lukom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Miris jela je neodoljiv, a ukus božanstven sa kriškom toplog seoskog hleba"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g
  • teleći bujon - 2 šolje
  • luk - 300g /velike glavice/
  • merlo - 1 šolja
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • šargarepa 1/2 komada
  • piment - 4 zrna
  • lovorov list - 1 list
  • aleva paprika - 1.5 kašičica, kajenska
  • brašno - 1 supena kašika
  • mast - 5 supenih kašika, biljna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo meso. Očistimo od kožica, žilica i debljine. Isečemo na komade srednje veličine.

Dinstamo u biljnoj masti. Dodajemo i luk, koji smo isekli na tanke ivice, a šargarepu na krugove.

Kad se izdinsta posipa se brašnom i alevom paprikom. Kad brašno dobije zlatnu boju, stavljamo paradajz pire, lovorov list, piment i biber.

Kad smesa postane zrnasta, posoli se. Deglaziramo vinom i kad ispari dodajemo bujon ili mlaku vodu.

Paprikaš vri na tihoj vatri dok meso ne omekša /ako je potrebno dodajemo još bujona/. Prilikom serviranja po želji dodajte ljutu alevu papriku ili ljutu papriku.

Miris jela je neodoljiv, a ukus božanstven sa kriškom toplog seoskog hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: