Način pripreme
Na dno ekspres lonca se stavlja tanko naseckana slanina, odozgo se pokriva kupusom iz jedne tegle i po njemu se raspoređuje svinjsko meso naseckano na porcije, celi čenovi belog luka, posipa se sa malo soli, crnog bibera, aleve paprike, čubra i majorana.
Odozgo se sipa druga tegla sa kiselim kupusom i ponovo se posipa začinima (čubar, majoran, aleva paprika, crni biber) ravnomerno, zaliva se uljem.
U suprotne strane lonca se stavljaju dva lovorova lista. Sipa se voda koliko je potrebno da pokrijte proizvode.
Zatvara se hermetičkim poklopcem i kuva se otprilike 30 minuta na ringli nakon podizanja pritiska, a ukoliko se koristi obična šerpa - vreme kuvanja će biti više od sat vremena.
Brzi kiseli kupus sa mesom u ekspres loncu je gotov.
Ako ti recept dopada, probaj i naše druge predloge za svinjetinu sa kiselim kupusom, sočnu piletinu sa kiselim kupusom ili kiseli kupus u rerni.