Način pripreme
Očistite kupus od spoljašnjih lostova i krupnije ga isecite. Šargarepu i paradajz oljuštite i krupnije izrendajte. Crvenu papriku i ljute papričice očistite od semenki i sitno iseckajte. Čenove belog luka ostavite cele, nemojte ih ljuštiti.
Ugrejte ulje u ekspres loncu (bez poklopca) i u njega stavite semenke korijandera i mirođije. Čim počnu da puštaju miris, u njih dodajte krupnije isečen sveži kupus. Dinstajte i mešajte 2-3 minuta i u njega dodajte šargarepu, crvenu papriku i ljute papričice, paradajz i cele neoljuštene čenove belog luka. Nakon još 3-4 minuta dodajte 1 šolju vode, lovorov list, zrna bibera i so. Lonac zatvorite hermetičkim poklopcem i pojačajte ringlu.
Kad se para podigne i počne da izlazi, merite 15-20 minuta i isključite ringlu.
Kad se lonac dovoljno ohladi, da biste mogli bezbedno da ga skinete (oko 15-20 minuta nakon što skinete sa vatre), otvorite poklopac i pikantan sveži kupus servirajte na tanjire.
Možete jesti odmah ili ostaviti da se ohladi i jesti hladno u letnjim žegama. U oba slučaja je mnogo ukusno.
Prijatno!