Način pripreme
Krompir se dobro opere i bez guljenja seče se poprečno, ali da se ne odseče do kraja. Prilikom pečenja dobiće se nešto poput lepeze.
U svaki prorez krompira se stavlja tanko naseckan maslac i kriškica belog luka.
Krompir se prebacuje u podmazanu tepsiju i pokriva se listom aluminijumske folije. Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na otprilike sat vremena.
Za to vreme slanina se secka na kockice i zapržava se u tiganju dok ne postane zlatasta. Kačkavalj se secka na tanke kriške.
Krompir se izvadi iz rerne, posipa se crnim biberom i solju i svaki prorez se stavlja slanina i kačkavalj.
Vraća se u rernu, ali ovog puta bez folije, na 10 minuta ili dok kačkavalj ne dobije lepu apetitnu boju.
Punjeni krompir se poslužuje vruć, ukrašen kašikom kisele pavlake i posut naseckanim mladim lukom.
Neka vam je ukusno!
Punjeni krompir u rerni ispod folije je gotov.
Ako volite da jedete krompir, probajte i naše predloge za ukusan krompir sote ili krem supu od krompira.