Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa bamijom u ekspres loncu

Svinjetina sa bamijom u ekspres loncu

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjetina sa bamijom u ekspres loncu4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Želite da se svinjetina topi u ustima, onda je napravite ovako i ne zaboravite na bamiju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • bamija - 1 tegla, sterilisana bamija ili 500 g sveže
  • luk - 1 krupna glavica, crni
  • zelene paprike - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad, srednje veličine
  • paradajz - 1 komad, krupniji ili 2 - 3 komnada sitnijeg
  • krompir - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • divlja nana - 1 kašičica, suva
  • peršun - 1/2 vezice
  • beli luk - 1 - 2 čena (po želji)
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite svežu bamiju, očistite je i skuvajte u posoljenoj vodi u odnosu 1:1 dok ne bude gotova.

Meso se seče na komade i prži se u dubokom tiganju sa uljem dok ne postane zlatasto. Vadi se i prebacuje u ekspres lonac, posipa se solju i crnim biberom.

U istom tiganju jedno za drugim se zapržavaju krupno seckani crni luk, naseckana šargarepa, paprika, brašno i aleva paprika.

Dodaje se krompir naseckan na srednje komade i bamija oceđena od vode, tako što se krupniji komadi prethodno naseckaju.

Dinstaju se nekoliko minuta i zatim se dodaje voda iz bamije.

Nakon još 5-6 minuta ceo sadržaj tiganja se prebacuje u ekspres lonac kod mesa, dodaje se oguljen i naseckan paradajz, paradajz pire, suva divlja nana, so i crni biber i ukoliko je potrebno, dosipa se malo tople vode, koliko je potrebno da pokrije proizvode.

Hermetički se zatvara poklopcem i nakon podizanja pritiska u šerpi meri se 20 minuta i jelo se skida sa ringle.

Posipa se peršunom i po želji naseckanim belim lukom.

Svinjetina sa bamijom u ekspres loncu je gotova.

Ako vam se recept dopada, probajte i ove predloge za janiju od bamije i dinstanu svinjetinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: