Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Makoš guba - mađarski desert sa makovim semenom

Makoš guba - mađarski desert sa makovim semenom

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Makoš guba - mađarski desert sa makovim semenom
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Makoš guba - mađarski desert sa makovim semenom - veoma ukusan, jednostavan i zanimljiv."

Potrebni sastojci

  • seme maka - 15 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • vanilin šećer - 15 g
  • kroasani - 5 komada, veliki, masni
  • Za sos
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 30 g
  • pasta od vanile - 5 g
  • skrob - 5 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo mleko.

Čim provri u njega dodajemo naseckane kroasane, seme maka i šećer.

Skidamo sa ringle i izmešamo. Prebacujemo u tepsiju i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Sos se pravi tako što umutimo žumanca sa šećerom, vanilom i skrobom.

Zagrevamo sveže mleko i polako ga dodajemo u smesu od jaja uz neprestano mešanje.

Zagrevamo celu smesu na ringli dok se sos ne zgusti. Serviramo tako što stavimo u tanjir od sosa i odozgo stavljamo pečeni desert od kroasana.

Posipamo šećerom u prahu za ukras. Neka vam je slatko.

Probajte i vi Makoš guba - mađarski desert sa semenom maka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: