Način pripreme
Testo se razvija u tanku koru oklagijom na nabrašnjenoj radnoj površini i stavlja se u tepsiju blago podmazanu maslinovim uljem i posutu brašnom.
Paradajz pire se pomeša sa presovanim čenom belog luka, osušenim origanom i bosiljkom i 1 supenom kašikom maslinovog ulja. Dobro se izmeša i smesom se premazuje pica tako što se ostavlja samo spoljašnji prečnik nepokriven - otprilike jedan prst.
Ređa se naseckan na tanke kriškice kuvani dimljeni pileći file, obilno se posipa kačkavaljem, odozgo se stavljaju kolutići dimljenog topljenog sira, tvrdo kuvano jaje, isečeno na kolutiće, očišćene od koštica i iseckane masline i kukuruz.
Pica se deli po dijagonali, kako bi bilo lakše posle odvajanje komada. Odozgo se kapne malo maslinovog ulja u tankom mlazu i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na maksimum, na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom.
Peče se dok ne bude gotovo ili dok odozgo ne postane hrskava - otprilike 8 do 12 minuta.
Pica sa pilećim fileom, fimljenim topljenim sirom i maslinama je veoma ukusna.
Ako ti se dopada ovaj recept, probaj i druge naše recepte za picu sa šunkom, picu Margaritu ili bezglutensku picu.