Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Tortilje»Tortilja sa piletom i domaćim sosom

Tortilja sa piletom i domaćim sosom

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
7128
Tortilja sa piletom i domaćim sosom
Fotografije: Denis Biserov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Tortilja sa piletom i domaćim sosom - krhka i veoma ukusna."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g
  • čedar - 4 - 6 kriške
  • tortilje - 2 - 3 komada
  • majonez - 90 g
  • kečap - 60 g
  • senf - 30 g
  • sok od pomorandže - 1/2 komada
  • ajsberg - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • crveni luk - 1/2 komada
  • aleva paprika
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa sosom tako što ga pomešamo sa majonezom, kečapom i senfom, nakon čega dobro izmešamo i dodajemo sok od pomorandže, ljutu alevu papriku i so. Ponovo dobro mešamo i sos je već gotov.

Ostavljamo ga u frižideru i počinjemo da sečemo pile na žilijene. Kada smo ga isekli, začinjavamo solju, crnim biberom, alevom paprikom. Dodajemo malo maslinovog ulja i utrljamo začine u pile masirajući ga.

Nakon toga stavljamo tiganj na srednju temperaturu i kuvamo pile unutra otprilike 5 minuta. Kada postane zlatasto, vadimo ga iz tiganja na tanjirić.

Naseckamo ajsberg, paradajz i luk na tanke kriškice i spremni smo da sastavimo tortiljicu.

Stavljamo tiganj na nisku temperaturu i u njemu zapečemo jednu pogače, zatim je stavljamo na dasku ili u debeli tanjir i dodajemo jednu lepu kašiku sosa u centar pljosnate pogače i kružnim pokretima je rasporedimo svuda.

Dodajemo dve kriške čedar sira, tako da obuhvate celu tortilju po dužini, zatim na njega dodajemo deo mesa i povrća i savijamo. Tortilju prvo zapečatimo upravo tamo gde se vezuju oba kraja. 30 sekundi zapečemo sa svake strane i gotova je. Isto uradimo i sa drugim.

Tortilja sa piletom i domaćim sosom - krhka i veoma ukusna. Neobičan sendvič!

Bon apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: