Način pripreme
Počinjemo sa sosom tako što ga pomešamo sa majonezom, kečapom i senfom, nakon čega dobro izmešamo i dodajemo sok od pomorandže, ljutu alevu papriku i so. Ponovo dobro mešamo i sos je već gotov.
Ostavljamo ga u frižideru i počinjemo da sečemo pile na žilijene. Kada smo ga isekli, začinjavamo solju, crnim biberom, alevom paprikom. Dodajemo malo maslinovog ulja i utrljamo začine u pile masirajući ga.
Nakon toga stavljamo tiganj na srednju temperaturu i kuvamo pile unutra otprilike 5 minuta. Kada postane zlatasto, vadimo ga iz tiganja na tanjirić.
Naseckamo ajsberg, paradajz i luk na tanke kriškice i spremni smo da sastavimo tortiljicu.
Stavljamo tiganj na nisku temperaturu i u njemu zapečemo jednu pogače, zatim je stavljamo na dasku ili u debeli tanjir i dodajemo jednu lepu kašiku sosa u centar pljosnate pogače i kružnim pokretima je rasporedimo svuda.
Dodajemo dve kriške čedar sira, tako da obuhvate celu tortilju po dužini, zatim na njega dodajemo deo mesa i povrća i savijamo. Tortilju prvo zapečatimo upravo tamo gde se vezuju oba kraja. 30 sekundi zapečemo sa svake strane i gotova je. Isto uradimo i sa drugim.
Tortilja sa piletom i domaćim sosom - krhka i veoma ukusna. Neobičan sendvič!
Bon apetit!