Način pripreme
Očišćenu kokošku naseckamo na krupne komade i stavljamo u duboku posudu. Zalivamo vodom, dodajemo malo soli, zrna crnog bibera, piment i stavljamo poklopac da uzavri na ringli.
Ako koristite ekspres lonac, vreme kuvanja mesa će se značajno smanjiti tako što se istovremeno sa tim smanjuje i količina potrebne vode.
Kada uzavri dodajemo oljušten krompir naseckan na kockice, šargarepu, grašak, usitnjen crni luk i paprike i ostavljamo na ringli na još otprilike 30-40 minuta u zavisnosti od posude koju koristite.
Meso vadimo, ostavljamo da se ohladi i očistimo od kostiju, nakon čega sečemo na sitne kockice i vraćamo ponovo u šerpu da vri dok ne bude gotovo.
Po želji možete dodati još vruće vode, ako želite da supa bude ređa.
Kada je pileća supa skoro gotova, dodajemo paradajz, oguljen i naseckan na male komade, iseckan čen belog luka, sitno seckan mladi luk, so, crni biber, kumin po ukusu i ostavljamo da malo vri na slabijoj vatri još 10 minuta.
Serviramo u dubljim posudicama, posipamo iseckanim peršunom i ljutom alevom paprikom.
Seoska kokošija supa sa raznim povrćem je gotova.
Ako vam se recept dopada, probajte i naše predloge za petla ili ukusno punjeno pile.