Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Brza predjela»Pile sa pivom i lukom u tiganju

Pile sa pivom i lukom u tiganju

VanyaVanya
Početnik
29646
Pile sa pivom i lukom u tiganju
Fotografije: Vanya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Danas je vreme da se vašem mužu kuva - dajte mu ovaj recept za pile sa pivom i lukom u tiganju"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 2 komada /bez kosti/
  • luk - 1 velika glavica
  • pivo - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • brašno - za prženje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso posolite i pobiberite. Uvaljajte ga u brašno i pržite sa obe strane poklopljeno dok se ne dobije zlatkasta boja.

Luk naseckajte na polumesece. Izvadite meso i u istoj masnoći nekoliko minuta dinstajte Luk.

Meso stavite odozgo i dinstajte 2-3 minute. Dodajte pivo i ostavite ukusni a la minut na tihoj vatri pod poklopcem na 15-20 minuta.

Po želji pospite peršunom i servirajte toplo pile sa pivom i lukom u tiganju.

Ako ti se recept dopada, probaj i naše predloge za pile u sosu, ukusno zapečeno jelo sa piletinom ili sočne pileće šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: