Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pašteta»Pašteta od tunjevine i kisele pavlake

Pašteta od tunjevine i kisele pavlake

IrenaIrena
Početnik
16929631
Pašteta od tunjevine i kisele pavlake
Fotografije: Irena
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Kriškica ili dve prepečenog hleba, salatica po izboru i uživanje je tu"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 1 konzerva
  • kisela pavlaka - 180 g
  • majonez - 1 supena kašika
  • mirođija - po ukusu
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • hleb - količina po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Koristiti tunjevinu u komadima, jer usitnjena tunjevina ponekad upije previše ulja. Izvaditi je iz konzerve, ocediti od ulja i dobro izgnječiti viljuškom.

Mirođiju oprati i sitno iseckati, pa pomešati sa tunjevinom.

Zatim dodati kiselu pavlaku, majonez, posoliti i pobiberiti.

Sve sastojke ravnomerno sjediniti, pa ostaviti u frižideru, kako bi se pašteta od tunjevine ohladila.

Paštetu od tunjevine i kisele pavlake servirati namazanu na hleb ili tost. Po želji se može poslužiti i uz neku sezonsku salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: