Salata Ropotamo

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Salata Ropotamo
Fotografije: Dilyana
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
155 min.
Ukupno
195 min.
"Obožavamo ovu salatu i nećemo prpustiti da je napravimo ponovo ove godine! Probajte i vi naš predlog!"

Potrebni sastojci

  • so - 1 kašika
  • šećer - 100 g
  • sirće - 100 ml
  • ulje - 400 ml
  • paradajz pire - 2 tegle
  • šargarepa - 800 g
  • paprika - 2 kg crvena
  • kiseli krastavčići - 1 tegla
  • grašak - 1 tegla
  • pasulj - 1 kg, zrelog pasulja
* merne jedinice

Način pripreme

Za šargarepu napravite marinadu u kojoj se kuvaju - 300 ml ulja, 100 ml sirćeta, 100 g šećera, 1 kašika soli, biber.

Pasulj se skuva i dodaju mu se grašak, krastavci isečeni na kolutiće, paprika isečena na trakice.

Nakon što se šargarepa kuva, dodaje se ostalim proizvodima isečenim na kolutove. Dodajte im paradajz pire i promešajte.

Propržite ulje i prelijte salatu. Stavite u tegle i sterilišite u vreloj vodi 20 minuta.

Ako vam se sviđa recept, obavezno isprobajte naše druge recepte za salatu od pasulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: