Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od pasulja»Ropotamo sa tolstolobikom

Ropotamo sa tolstolobikom

Ropotamo sa tolstolobikom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Svima omiljena salata Ropotamo, ali sa tolstolobikom! Izuzetno uspešna kombinacija!"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 2 kg, beli pasulj
  • paprike - 2 kg, crvene
  • šargarepe - 2 kg
  • kiseli krastavčići - 2 tegle (po 500 g)
  • grašak - 1 1/2 kg, zamrznut
  • kečap - 500 g
  • paradajz pire - 1 teglica (500 g)
  • tolstolobik - 4 - 5 kg, očišćen
  • za marinadu
  • ulje - 500 ml
  • sirće - 400 ml
  • so - 6 supenih kašika
  • lovorov list - 5 - 6 listova
  • crni biber - 2 kesice, mleveni (po 10 g)
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

NAseckajte tolstolobik na komadiće i zalijte ga vodom, 1 šoljom sirćeta i posolite po ukusu. Tako ostavite da odstoji 24 sata.

Pripremite tegle za konzerviranje.

Kuvajte šargarepe dok malo ne omekšaju. Naseckajte krastavčiće i šargarepe na kolutiće.

Naređajte red šargarepe, red krastavčića, toplstolobika, grašak. Pomešajte kečap sa koncentratom paradajza.

Stavite smesu od paradajza i tako ređajte dok se ne popuni tegla /do gornjeg prstena tegle/.

Pripremite marinadu tako što zagrejete ulje, sirće, so i šećer. U marinadu dodajte lovorov list i crni biber.

Dospite tegle sa marinadom i zapečatite.

Salatu od pasulja kuvajte 30 minuta od proviranja kako bi se sterilizovalo.

Ropotamo sa tolstolobikom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: