Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Ordever»Patlidžan sa paradajzom i mocarelom u air friyer-u

Patlidžan sa paradajzom i mocarelom u air friyer-u

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Patlidžan sa paradajzom i mocarelom u air friyer-u
Fotografije: Valeria
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
9 min.
Ukupno
24 min.
Porcije
6
"Patlidžan sa paradajzom i mocarelom u air friyer-u je savršeno letnje predjelo."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 ili 2 komada
  • mocarela - 2 pakovanja
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • beli luk u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Koristila sam šareni patlidžan, ali može bilo koji. Patlidžan sečemo na debele krugove i stavljamo u slanu vodu na pola sata bar, može i duže.

Nakon toga operemo i osušimo. Ja ga stavim da se ocedi u centrifugu za povrćem.

Na red dolazi pečenje. Namažemo dobro komade hleba masnoćom, koristim kokosovo ulje bez mirisa.

Posolimo malo, može se dodati i beli luk u prahu. Poređamo na rešetku i pečemo na programu roast - 200 stepeni - 10 minuta sa jedne strane i 5 sa druge.

Nakon toga stavljamo na svaku krišku paradajza i parče mocarele. Pečemo patlidžan sa mocarelom na 200 stepeni još 8-9 minuta, dok ne bude gotovo.

Patlidžan sa paradajzom i mocarelom u air friyer-u je savršeno letnje predjelo.

Ako vam se dopada recept, probajte obavezno i naše druge recepte za punjeni patlidžan, rolate od patlidžana ili patlidžan iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: